Kiwanis Kids Day

14LogoKiwanisKidsDay01

In 2014 organiseerden we voor het eerst onze eigen Kiwanis Kids Day.

Via Caw Stimulans en vzw De Tamboer brachten we een 15-tal kinderen met beperkte kansen samen voor een onvergetelijke dag Bellewaerde, samen met onze eigen leden en hun gezinnen. De kinderen werden opgedeeld in groepjes en streefden naar een aantal te behalen doelen doorheen de dag. De kinderen holden werkelijk van de ene naar de andere attractie en konden 's middags genieten van een lekkere lunch. Plezier voor jong én oud verzekerd!

Gidos Boccia Team

Aan het Gidos Boccia team werd dit jaar een bedrag gesteund t.w.v. € 500 voor de aankoop van een digitaal scorebord.

Dit scorebord maakt de club en hun atleten professioneler tijdens wedstrijden en vergroot de zichtbaarheid van scores en wedstrijdtijd voor de spelers.

15BKBoccia101                 14boccia01               15BKBoccia501

Het Wiener Circus

De beschutte werkplaats 't Veer startte in 1984 als project van het Psychiatrisch Centrum Menen om enkele mensen met een beperking werk te geven. Maatwerkbedrijf 't Veer heeft vandaag enkele grote productieruimtes in de industriezone Grensland Menen en vierde tijdens het afgelopen jaar zijn 30-jarig bestaan met de komst van het Wiener Circus.

Kiwanis Junior Wervik schonk enkele kinderen en hun ouders toegangstickets voor een portie plezier en ontspanning tijdens de voorstelling van het circus.

Reckebilck 2014

Afgelopen zomer vond voor het eerst een waar volksfeest plaats op het Vander Merschplein in Menen. Dit werd georganiseerd door enkele petanquevrienden. Het nieuwe initiatief vol cultuur, muziek, ontspanning en gezelligheid voor jong en oud kreeg o.a. door Kiwanis Junior wervik een duwtje in de rug met de financiering van een mooie straatact.

Reckebilck2                     Reckebilck3                    Reckebilck4

Omnisport Kiwanis Bloso 14 tot 18 april 2014

bloso0003

bloso0002

Voor de derde maal op rij hebben we kinderen kunnen laten deelnemen aan het Omnisport Kiwanis Bloso Kamp, georganiseerd door onze vrienden van Kiwanis Torhout-Houtland voor kansarme kinderen tussen 8 en 12 jaar uit onze provincie.

In de vroege ochtend werden de kinderen opgepikt bij hen thuis en gebracht naar het verzamelpunt in Torhout. In de auto kregen ze een stevig ontbijt en konden ze met elkaar kennis maken. De kinderen die aan het sportkamp deelnemen, kennen elkaar niet op voorhand en op deze manier voelden de kinderen zich ook meer op hun gemak.

De kinderen hebben een toffe sportieve week beleefd en vonden het jammer dat ze terug naar huis moesten.

Schenking baby materiaal

Bij de start van ons sociale werkjaar konden we dankzij Garage Palermo uit Dadizele heel wat babymateriaal en speelgoed babymateriaal640schenken aan een hoogzwangere moeder in nood. Met enkele leden brachten we al het nodige om een pasgeboren baby groot te brengen aan huis bij de aanstaande mama uit Menen.

Adopt an athlete: Anse Van Belle

Onder de titel 'Adopt an athlete' was Kiwanis Junior Wervik dit jaar medesponsor van Anse Van Belle.  Zij nam deel aan de Europese Special Olympics in Antwerpen met haar artistieke gymnastiek en behaalde maar liefst 4 maal zilver en 1 maal brons.

Dankzij deze puike prestatie stoot ze door naar de World Special Olympics in Los Angeles.anse olymp

Proficiat Anse!!!15WorldGames-facebook-cover-photo