BBQ Love in Action: editie 2015

Ook dit jaar konden de kinderen opnieuw genieten van een heerlijke BBQ. Het heeft gesmaakt...

2015lia1          2015lia2          2015lia3                   

Kiwanis Happy Kids Kamer

Kiwanis Happy Kids Kamer is het grootste en nieuwste project van het werkjaar 2014-2015.

Dankzij de gulle gift van Ditra Design maakten we tien kinderen gelukkig met een volledig kinderkamertje bestaande uit een 1-persoonsbed, een kleerkast en een bureau. Kansarme gezinnen uit Geluwe, Wervik en Menen die hier nood aan hadden, mochten hiervoor hun aanvraag indienen. Waar nodig, bracht Kiwanis Junior Wervik ook een bijhorende matras mee.

artikel kamerartikel kamer 01happy kids kamer01

Gidos Boccia Team Gits

Dit jaar zijn waren we opnieuw van de partij op het Belgisch Kampioenschap Boccia te Gits, waar we naar goede gewoonte de scheidsrechters bijstonden in het heetst van de strijd. Boccia is een paralympische discipline die je een beetje kunt vergelijken met petanque, maar de sport telt meer spelregels en is specifiek aangepast aan personen met een beperking.

 

      15boccia0201        15boccia0101       15boccia010101

Kiwanis Kids Day

 

Net zoals vorig jaar willen we een Kiwanis Kids Day organiseren waarbij we kansarme kinderen uit onze streek trakteren op een dagje uit. Dit jaar zouden we dit initiatief graag verder uitbreiden, zodat we steeds meer kinderen en gezinnen gelukkig kunnen maken.

 

15LogoKiwanisKidsDay

 

Adopt An Athlete

Met het project "Adopt an Athlete" kon Anse Van Belle in 2014, mede dankzij onze steun, deelnemen aan de Europese Special Olympics. Na haar puike prestatie in Antwerpen waar ze vier maal zilver en eenmaal brons in de discipline artistieke gymnastiek behaalde, stoot ze door naar de World Special Olympics in Los Angeles. Met Kiwanis Junior Wervik willen we haar terug sponsoren om voor haar deze nieuwe ervaring mogelijk te maken.

Love In Action

Via Love in Action uit Wervik kwamen we in contact met een kansarm gezin waarvan de moeder terminaal ziek is. Eén van haar laatste wensen is om nog zo veel mogelijk te kunnen genieten van haar gezin. Daarom trakteerden we hen op een gezinsuitstap naar Pairi Daiza op zondag 2 november.

Op 6 december 2014 kwam Sinterklaas langs! Wij schonken aan Love in Action kwaliteitsspeelgoed t.w.v. 700 euro. Zo konden we heel wat kinderen gelukkig maken op het sinterklaasfeest van Love in Action.

Omnisport Bloso Kamp

150413 KiwanisBlosoKamp-Aankomst 20

Ook dit jaar konden wij opnieuw ten minste twee kansarme kinderen laten genieten van het Bloso sportkamp, georganiseerd door Kiwanis Torhout-Houtland. Zo kregen deze kinderen de kans om zich een week lang op een sportieve manier uit te leven.

Kind en Preventie Menen

Aan Kind en Preventie uit Menen konden we dankzij een grote gift van een eigen lid heel wat kwaliteitsvolle kinderkledij wegschenken om hun ruilhoek uit te breiden.

schenking kind en preventie01

Immaculata Ieper

We leveren een financiële bijdrage aan Immaculata Ieper dat op eigen initiatief een werkgroep heeft opgestart om kinderen uit hun school o.a. te voorzien van schoolboeken, schrijfgerief, kledij, om hun schoolreisbijdrages bij te passen enz. Op die manier creëren ze gelijke kansen voor kinderen van wie de ouders dit allemaal niet kunnen betalen. Dit mooie project willen we graag financieel steunen, zodat deze werkgroep verder kan groeien en meer mooie initiatieven kan uitwerken.

Eliminate

Kiwanis zette een internationale actie op in samenwerking met Unicef, waarmee ze tetanus bij moeders en pasgeboren baby's uit de wereld willen helpen. Als modelclub in dit project schenken we ook dit jaar 2000 euro om deze ziekte over de hele wereld te bestrijden.